Försäkringarna.se
If Företagsförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Vi samarbetar inte med If.

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2022-01-22 00:45:20. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

If företagsförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Hos IF kan paketlösning eller skräddarsydd företagsförsäkring tecknas till både nystartade enskilda firmor och stora etablerade bolag. Dess styrka är helt enkelt dess bredd med ett stort utbud av anpassade försäkringspaket, tillägg och lösningar. Enda nackdelen är att småföretagaren inte kan få ett prisförslag direkt på hemsidan.  

Vilka företag passar försäkringen från IF?

Oavsett om du har en liten enskild redovisningsfirma eller ansvar för ett stort rederi med flera fartyg har IF försäkringar som passar. De vänder sig därmed till allt från de allra minsta företagen till de riktigt stora. Därmed kan IF sägas passa ”till de flesta företag”. På hemsidan nämns 20 branscher där man skapat branschanpassade försäkringspaket men även företag inom andra branscher kan ha sin försäkring hot IF.  

Vad ingår i företagsförsäkringen?

IF har ett mycket brett utbud av färdiga försäkringspaket samt kan anpassa det ekonomiska skyddet via en rad olika försäkringsdelar.  

Paketlösningar

Försäkringspaketen är anpassade till en specifik bransch och ger det skydd som IF förväntar sig att företag behöver. Via hemsidan presenteras färdiga paket till bland annat Butik & affär, Revisionsbyrå, Tandläkare, Serviceföretag och Bilhandel. Totalt finns det drygt 20 försäkringspaket att välja på. Dessa kan självklart anpassas med tillägg och förändringar utifrån företagets behov.  

I likhet med hos andra försäkringsbolag ingår exempelvis alltid försäkringsdelarna Ansvar och Egendom. Utöver detta är generellt Sjukdom och Olycksfall inkluderade.  

Teckna specifika försäkringar

De flesta börjar med en paketlösning och kompletterar denna sedan med specifika försäkringsdelar för att anpassa försäkringen helt efter de behov som finns. Hos IF finns flera försäkringslösningar inom ansvarsförsäkringar, reseförsäkringar samt egendomsförsäkringar. Utöver detta även fordonsförsäkringar samt sjukvård och olycksfall (se nedan). 

Bilförsäkring för företag

En del försäkringsbolag försäkrar enbart personbilar och lätta lastbilar men IF kan försäkra det mesta inom motordrivna fordon. Här finns exempelvis företagsförsäkring för husbil, husvagn, budbil och tung lastbil. Totalt finns drygt 15 olika fordonsförsäkringar att välja på.  

Välj mellan trafik-, halv- eller helförsäkring på fordonet. Ofta går det även att välja självrisk vilket är en av de faktorer som påverkar premien.  

Till fordonsförsäkringarna finns ofta tillägg som förbättrar villkoren. Till personbilsförsäkring finns exempelvis Hyrbil & extra samt Högre ersättning.  

En fördel med IF är alltså att de försäkrar de flesta fordon vilket inte kan ske hos alla försäkringsbolag.  

Transport

Är företaget verksam inom transport bör man även titta på transportförsäkring, varuförsäkring samt transportansvarsförsäkring.  

Båt och fartyg

Utöver bilar och andra fordon kan även båtar och fartyg försäkras hos IF. Detta både de mindre båtarna samt de riktigt stora fartygen på över 500 bruttoton.  

För bättre hälsa och sjukvård

Med sjukvård- och olycksfallsförsäkringar skapas en trygghet för de anställda gällande att man får så bra hjälp som möjligt vid sjukdom eller olycka. Framförallt ges hjälpen snabbare vilket gör att man snabbare kommer tillbaka till arbetet.  

Sjukvårdsförsäkring – Ger snabbare tillgång till privat sjukvård. Behandling garanteras inom 14 dagar. 

Olycksfall – Ersätter kostnader vid olyckor, krishantering samt medicinsk invaliditet. Går att komplettera med Sveda & verk, Förlorad arbetsförmåga samt Överfall. 

Ersättning vid sjukskrivning – Ger företaget ersättning när en anställd är sjukskriven 

Livförsäkring – Ersättning utgår till efterlevande om en anställd avlider. 

Avbrott vid arbetsoförmåga – Ersättning för kostnader när nyckelperson i företaget blir sjukskriven.  

Personpaketet – Innehåller olycksfall, sjukvårds- och livförsäkring.  

Se ditt pris och teckna försäkring 

Genom att kontakta IF kommer en försäkringsförmedlare att beräkna vilket skydd som företaget behöver och därmed ta fram en offert utifrån det. Det är alltså inte möjligt att få ett pris direkt på hemsidan vilket flera andra försäkringsbolag erbjuder.

Vad tycker våra besökare om If Företagsförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos If är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om If:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

If har Trustpilot 4.5 av 5 i betyg hos Trustpilot (6456 omdömen)

Mer om If

Kontaktuppgifter


Adress: Flöjelbergsgatan 4
Postort: 106 80 Stockholm
Telefon: 0771-560 000
E-post:

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från If