Försäkringarna.se

Länsförsäkringar företagsförsäkring

Länsförsäkringar Företagsförsäkring


Vi samarbetar inte med Länsförsäkringar.


Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-09-04 21:40:14. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

Företagsförsäkring hos Länsförsäkringar

Länsförsäkringar är en bank som kan hjälpa företagare med allt från ekonomi till försäkringar. Det är en av deras styrkor då många företagare gärna samlar flera tjänster hos ett och samma bolag. Däremot måste man inte vara bankkund för att få teckna försäkringarna.

Försäkringsbolaget erbjuder ett mycket stor brett utbud av företagsförsäkringar. De har speciellt utformade försäkringar inom flera olika branscher och här är både enmansföretag och företag med flera anställda välkomna.

En inriktning där Länsförsäkringar är extra stora är Lantbruk. Det är ett område som vissa andra försäkringsbolag inte erbjuder försäkringar inom, eller har ett betydligt mindre utbud.

Vilka vänder sig Länsförsäkringarna till?

Länsförsäkringar vänder sig både till de allra minsta företagen och till de större. De skriver själva att de erbjuder en anpassad försäkring oavsett ”om du är småföretagare eller har fler än fem anställda”. Att försäkringsbolaget har kompetens att även försäkra större företag visar sig inte minst genom att de är ledande försäkringsbolag inom den offentliga sektorn.

Eftersom olika företag har olika behov av försäkring har Länsförsäkringar valt skapa flera olika försäkringspaket.

 • Försäkring för tjänsteföretag –Passar bland för arkitekter, reklambyråer, organisationskonsulter, vvv-konsulter och skrivbyråer.
 • Försäkring för tillverkning och reparation – Passar bland annat för bokförlag, kennlar, partihandel, textilföretag och grafikföretag.
 • Försäkring för entreprenad och service – Passar bland annat för byggföretag, serviceföretag och installationsföretag. Denna försäkring har anpassats för att passa kraven som finns i AB04 samt andra lagar och regler som reglerar denna bransch.
 • Lantbruk – Passar för jordbruk, lantbruk, skogsbruk m.m.
 • Försäkring för fastigheter och bostadsrättsföreningar – Passar för företag som äger och/eller förvaltar fastigheter.
 • Utöver dessa erbjuder Länsförsäkringar även försäkringar för: Föreningar, kyrkor och samfund samt kommuner och landsting

Vad ingår i försäkringen?

Länsförsäkringar har ett grundskydd i samtliga företagsförsäkringar. Detta innefattar:

Egendomsförsäkring
Gäller när skador uppkommer på egendom vid exempelvis skadegörelse, brand eller olycka. Ger även ersättning vid stöld.
Avbrotts- och extrakostnadsförsäkring
Gäller vid avbrott och extrakostnader som uppkommer i verksamheten efter större egendomsskador.
Ansvarsförsäkring
Gäller vid skadeståndskrav efter att skada uppkommit på person eller egendom.

I ”Försäkring för entreprenad och service” ingår även ”Rättsskydd” (Se nedan) i grundskyddet.

Tilläggsförsäkringar

Utöver denna grund går det att teckna tilläggsförsäkringar som därmed anpassar försäkringen utifrån den bransch som företaget är verksam inom. En del av dessa tillägg erbjuds till samtliga försäkringspaket medan andra är speciellt konstruerade för just en specifik bransch.

Avbrottsförsäkring vid arbetsoförmåga
Gäller om en nyckelperson blir sjuk i företaget. Ersättning täcker då de fasta kostnaderna.
Förmögenhetsförsäkring
Gäller om en anställd begår bedrägeri, stöld, förskingring eller liknande från företaget.
Rättsskyddsförsäkring
Gäller vid tvister kring skattemål och civilmål.
Tjänstereseförsäkring
Gäller på tjänsteresa och ersätter bland annat sjukvård vid akut sjukdom eller olycka. Ersättning går även att få om resgods stjäls eller försvinner under resan.

Tillverkning och reparation

Maskinförsäkring
Gäller för företagets maskiner samt tillhörande byggnadssystem.
Maskinavbrottsförsäkring
Gäller vid ekonomisk förlust som uppstått vid maskinskada som är ersättningsbar enligt gällande företagsförsäkring.

Entreprenad och Service

Kontrollansvar enligt plan- och bygglagen
Gäller som utökad ansvarsförsäkring i det fall som företaget har anställda som arbetar som kontrollansvarig utifrån gällande plan- och bygglag. I detta fall gäller försäkringen för ren förmögenhetsskada.
Merkostnad för forceringsåtgärd
Gäller för merkostnader som kan uppkomma vid forceringsåtgärd. Det kan exempelvis vara inköp till överpris, övertidsarbete och liknande.
Åtkomst- och återställandekostnader
Gäller för skador som uppkommer under entreprenad – och garantitid. Ersätter då lokalisering, lagning och återställning.
Fullgörandeförsäkring
Gäller för kostnader som kunden kan få i det fall ditt företag inte kan fullgöra den entreprenad som utlovats.

Lantbruk

Inom lantbruk är Verksamhetsförsäkringen den grundläggande försäkringen. Vilken försäkring som ska tecknas beror på vilken verksamhet som bedrivs. De olika som finns att välja mellan är, Gårdsförsäkring, Lantbruksrörelse, Hästverksamhet och Skogsförsäkring.

Utöver denna grund kompletteras det ofta med någon av följande försäkringar: Bilförsäkring, Traktorförsäkring, Personförsäkring, Lantbruksfordon, Andra fordonsförsäkringar och Djur- och grödaförsäkring.
Exempel på tilläggsförsäkringar är:

 • Allrisk gårdslösöre – Gäller för plötsliga skador som uppkommer på lösöre så som installationer och redskap på gården.
 • Skogsförsäkring Bas/Mer – Gäller för skador på skogen. Bas ersätter vid brand medan Mer även ersätter vid bland annat snöbrott, storm och angrepp av svamp, insekter m.m.
 • Råttor och möss – Gäller för ”regelbundna förebyggande insatser” för att motverka råttor och möss. Här ingår inspektion två gånger per och man slipper självrisken vid behov av sanering.
 • Grödaförsäkring – Gäller när gröda skadats på grund av hagel. Även för omsådd i det fall detta behövs efter frost, sanddrift, skorpbildning m.m.

Tjänsteföretag

Ansvarsförsäkring för rådgivande konsulter
Gäller vid skadeståndskrav på företaget efter att förmögenhetsskada uppkommit efter arbetet.
Ansvarsförsäkring för tekniska konsulter
Gäller vid skadeståndskrav på företaget efter att förmögenhetsskada, sakskada eller personskada uppkommit.

Bilförsäkring för företag genom LF

Länsförsäkringar är ett av de största försäkringsbolagen i Sverige gällande personbilar. Ungefär var tredje bil är försäkrad hos detta bolag. Till viss del handlar det om en konkurrenskraftig prisnivå men även att företaget ofta får mycket goda betyg gällande kundservice.

Varför välja Länsförsäkringars bilförsäkring?

 • Var tredje bil i Sverige har detta försäkringsbolag
 • Allrisk ingår upp till att bilen blir 8 år
 • Maskinskada ingår till bilen blir 8 år eller rullat 12 000 mil
 • Rabatt om flera försäkringar finns hos Länsförsäkringar

Pris:
Att se priset på bilförsäkringen, samt eventuellt teckna den, är mycket enkelt via företagets hemsida. Här anges registreringsnummer och personnummer/organisationsnummer och därefter kan ett prisförslag presenteras. De som väljer att samla flera försäkringar hos Länsförsäkringar får rabatt på dessa.

Sjukvårdsförsäkring och Specialförsäkringar

Med en sjukvårdsförsäkring för företag ges snabb hjälp vid behov av vård. Kontakt tas med Länsförsäkringar och de ser sedan till att relevant vård ges av privata vårdgivare utan att någon remiss krävs. Genom samarbete med vårdgivare och företag inom rehabilitering kan de anställda få vård snabbt, effektiv rehabilitering och därmed komma tillbaka till arbetet snabbt. Det är därmed en försäkring som både gynnar den anställde och företaget.

För att förebygga sjukdomar och olyckor erbjuds även hälsoprofil, hälsoprogram och personligt samtalsstöd.

Specialförsäkringar

Länsförsäkringarna har inte några specialförsäkringar som kan tecknas utöver de försäkringspaket som erbjuds. Däremot har de ett stort antal tilläggsförsäkringar som passar till de olika branscher som de säljer försäkringar inom.

Se ditt pris och teckna försäkring

Hos Länsförsäkringar går det inte att få en offert direkt via hemsidan. De som är intresserad av att teckna en företagsförsäkring behöver därmed kontakta företaget via mail, telefon eller genom att besöka något lokalt försäkringskontor.

Vid kontakt anges information om företaget så som omsättning, verksamhet och vilka specifika försäkringsbehov som finns. Utifrån detta kan försäkringsrådgivaren ge en offert.

Vad tycker våra besökare om Länsförsäkringar Företagsförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos Länsförsäkringar är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om Länsförsäkringar:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Länsförsäkringar har Trustpilot 1.7 av 10 i betyg hos Trustpilot (119 omdömen)

Mer om Länsförsäkringar

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort:
Telefon: 08-562 83 000
E-post: [email protected]

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från Länsförsäkringar