Försäkringarna.se

Svedea företagsförsäkring

  • Bästa företagsförsäkringen 2019
  • Bra för: it-konsult, hantverkare, detaljhandel
  • Billig företagsförsäkring

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-09-10 21:40:10. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

Företagsförsäkring hos Svedea

Försäkringsbolaget Svedea presenteras på sin hemsida med ”Vi säljer inte försäkringar till alla”. De har istället valt att fokusera på vissa kundgrupper och anpassa försäkringar utifrån dessa. Här kan småföretagare hitta mycket prisvärda försäkringar medan större företag får vända sig till andra försäkringsbolag.

Även när det kommer till bilförsäkring för företag så är Svedea selektiv och ställer en del krav för att försäkringen ska kunna tecknas. Fördelen med detta är att Svedea kan hålla nere priset. Denna lösning verkar vara uppskattad hos försäkringstagarna då 9 av 10 av deras kunder skulle rekommendera dem vidare till andra.

Vilka vänder sig Svedea till?

Det som kännetecknar Svedea är att företagsförsäkringarna är verksamhetsanpassade. Försäkringsbolaget utgår från den SNI-kod (branschkod) som är registrerad på företaget och anpassar därmed försäkringen utifrån de behov som brukar finnas inom denna bransch. Oavsett bransch går det att teckna försäkringen på två nivåer, L och XL.

Svedea riktar sig enbart mot småföretag där omsättningen maximalt är 10 miljoner. Deras största fokus är mot företag inom måleri, entreprenad, handel och konsulttjänster. De har skapat fyra grundläggande försäkringspaket som även kan anpassas efter eget behov.

Vad ingår i försäkringen?

Svedea erbjuder sina kunder två olika försäkringspaket, Large och X-Large. Large ger ett grundläggande skydd med de försäkringsdelar som de allra flesta företag har behov av. Detta paket kan därmed ses som basen medan XL är mer anpassad gällande verksamhet och behov.

Försäkringspaket Large

Large innehåller: Egendomsförsäkring, avbrottsförsäkring, ansvarsförsäkring samt rättsskyddsförsäkring.

Försäkringspaket X-Large

Ytterligare försäkringsdelar förekommer. Ovan nämnda försäkringsdelar är enbart ett exempel på hur Svedea anpassar försäkringspaketen utifrån den bransch som företaget verkar inom.

Bilförsäkring för företag

På Svedea.se lyfter företaget fram tre fördelar med att välja detta försäkringsbolag. Ett av dessa är ”Vi säljer inte försäkringar till alla”. Detta återspeglar sig även gällande bilförsäkringen. Det finns nämligen fyra kriterier som måste vara uppfyllda för att bilförsäkringen ska kunna tecknas.

Genom att de har satt relativt snäva kriterier kan en prisvärd försäkring skapas för bilen.

Varför välja Sveda bilförsäkring?

Pris

Fyll i registreringsnummer, försäkringstagare samt om bilen ägs av ett företag eller inte på hemsidan. Därefter kommer en offert presenteras.

Sjukvårdsförsäkring

Någon sjukvårdsförsäkring erbjuds inte av Svedea.

Specialförsäkringar

Svedea erbjuder en rad olika specialförsäkringar, några av dem är:

Drönarförsäkring

I försäkringen ingår flygansvarsförsäkring samt egendomsförsäkring och denna är anpassad för operatörer av drönare. Den första försäkringsdelen täcker vid eventuella skadeståndskrav som riktas mot företaget. Den andra försäkringsdelen försäkrar själva drönaren gällande skada eller stöld. Även tillbehör så som kamera, mätutrustning m.m. omfattas av försäkringen.

Hunddagisförsäkring

En del branscher är så unika att de behöver en specifik utformad företagsförsäkring. En sådan är hunddagis. De som driver ett hunddagis kan därför med fördel teckna hunddagisförsäkringen. Bland annat gäller försäkringen för skador (person- och egendomsskador) som hundar på dagiset är orsak till. Här ingår även en olycksfallsförsäkring för de anställda.

I grunden finns samma försäkringsskydd som i övriga företagsförsäkringar med bland annat egendomsförsäkring och avbrottsförsäkring. De delar som är unika för denna försäkring är däremot bland annat ”Hundägarens Självrisk” samt ”Epedemiavbrotssförsäkring”.

VD- och styrelseansvarsförsäkring

VD och en styrelse har personligt ansvar för att ett företag drivs enligt de lagar och regler som gäller. De kan därmed bli personligt skadeståndsskyldiga vid felaktigheter eller försummelser. Försäkringen gäller bland annat för de försvarskostnader som kan uppstå samt det betalningsansvar som kan uppkomma.

Se ditt pris och teckna försäkring

På mindre än 2 minuter kan du få fram ett prisförslag på en företagsförsäkring från Svedea. Ange företagets organisationsnummer och klicka på ”Se ditt pris”. Svedea hämtar då information från öppna register och presenterar ditt företag, och offert, utifrån den SNI-kod som registrerats på företaget. Detta är en kod som anger inom vilken bransch som du är verksam inom. Svedea anger även förväntad omsättning på företaget.

Om Svedea visar fel SNI-kod och därmed presenterar felaktig verksamhet för företaget kan inte offert lämnas online. I detta fall måste försäkringsbolaget kontaktas innan en offert kan skapas.

Är det felaktig omsättning som presenteras kan detta ändras online innan en ny beräkning kan göras gällande pris på deras företagsförsäkring.

Företagsförsäkringen presenteras alltid med två alternativ, ”Large” och ”X-large”. Dessa kan sedan tecknas online genom att information om företaget anges och ansökan skickas in.

Prisexempel:

Ett aktiebolag med SNI-kod 161 (Litterärt och Konstnärligt skapande), med omsättning på 1 miljon per år.

Large: 1 352 kr per år
X-Large: 3 496 kr per årSe ditt pris

Vad tycker våra besökare om Svedea Företagsförsäkring?


Alla omdömen

Jacob

14 mar
Haft Svedea till mitt lilla aktiebolag i...

Haft Svedea till mitt lilla aktiebolag i 3 år nu och har inget negativt att säga...hittills :)Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om Svedea:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Svedea har Trustpilot 3.2 av 10 i betyg hos Trustpilot (2 omdömen)

Mer om Svedea

Kontaktuppgifter


Adress: Fleminggatan 18
Postort: 103 69 Stockholm
Telefon: 0771-160 190
E-post: [email protected]

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från Svedea