Försäkringarna.se
Moderna Försäkringar Gravidförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Teckna försäkring

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2022-01-14 00:45:09. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

Moderna Försäkringar gravidförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Försäkringsbolaget Moderna erbjuder en gratis gravidförsäkring samt gravidförsäkringen ”Large”. Skillnaden mellan dessa är framförallt att ”Large” ger ersättning vid sjukdom, diagnos, ärr och vårdbidrag. Detta ingår inte i gratisförsäkringen.

Hos Moderna kan även tillägg tecknas som ger hjälp vid förlossningsskador, något de var först i Sverige med att introducera. Denna punkt samt att olycksfallsförsäkringen gäller för bägge föräldrarna är några av bolagets styrkor.

Medicinsk invaliditet

Gratis – Ger inte ersättning

Large – Försäkrad med 500 000 kr vid medicinsk invaliditet via sjukdom

Gratis – Barnet är försäkrat till 500 000 kr vid medicinsk invaliditet efter olycka

Large - Barnet är försäkrat till 500 000 kr vid medicinsk invaliditet efter olycka.

Bägge föräldrar omfattas, oavsett försäkring, med olycksförsäkringen på 500 000 kr. Här finns en fördel mot flera andra gravidförsäkringar då det inte alltid är bägge föräldrarna som omfattas av försäkringen.

I föräldrarnas olycksfallsförsäkring ingår inte ersättning för ärr eller för kostnader för läkarvård, resor eller tandvård. Mamman är även försäkrad med 200 000 kr vid minst 5% medicinsk invaliditet vid förlossning. 

Allvarlig diagnos

Gratis – Ger inte ersättning

Large – Ger upp till 50 000 kr vid vissa diagnoser. Detta så som Downs Syndrom, vattenskalle och blindhet. 

Ersättning vid vårdbidrag

Gratis – Ger inte ersättning

Large – Ger upp till 42 000 kr per år i max 3 år i det fall som vårdnadsbidrag har godkänts av Försäkringskassan. 

Ersättning vid sjukhusvistelse

Gratis – Ger inte ersättning

Large – Ger 200 kr per dag upp till 180 dagar om barnet skrivs in på sjukhuset. Ger 200 kr per dag till mamman om hon skrivs in på sjukhuset minst tre dagar före förlossningen och sedan fram till förlossningsdagen.

Ärr

Gratis – Ger inte ersättning

Large – Ger ersättning för ärr som anses vara bestående 

Giltighet

Både ”Gratis” och ”Large” börjar gälla från vecka 22 i graviditeten och sedan fram till barnet fyller 6 månader. Försäkringen täcker däremot ”allvarlig diagnos” från att försäkringspremien betalats. 

Dödsfall

För både ”Gratis” och ”Large” ingår en livförsäkring på 25 000 kr. Detta oavsett om det är sjukdom eller olycksfall som är orsaken till dödsfallet. Försäkringen gäller från vecka 22 och fram till barnet är 6 månader. Samma summa gäller även för föräldrarna oavsett orsak till dödsfall. En punkt där Moderna har något bättre villkor än många andra bolag.

Tillägg

Moderna erbjuder tillägget ”Gravid Förlossning” vilket de var först i Sverige med att ha. Genom att ha tillägget ges även ersättning vid förlossningsskador, något som tidigare inte omfattats av gravidförsäkring.

Det är en sjukvårdsförsäkring som därmed ger tillgång till specialvård, operation och gynekologbesök för att lättare komma tillbaka till vardagen. Kan enbart tecknas som tillägg till Moderna Large. 

Fördelar med Moderna Gravidförsäkring

(Se Moderna.se för aktuella villkor)Se ditt pris

Vad tycker våra besökare om Moderna Försäkringar Gravidförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos Moderna Försäkringar är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om Moderna Försäkringar:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Moderna Försäkringar har Trustpilot 4.0 av 5 i betyg hos Trustpilot (1218 omdömen)

Mer om Moderna Försäkringar

Kontaktuppgifter


Adress: Sveavägen 167
Postort: 106 56 Stockholm
Telefon: 020-043 84 43
E-post: [email protected]

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från Moderna Försäkringar