Försäkringarna.se
Accept Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Teckna försäkring

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-09-04 21:40:12. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

Accept inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Accept erbjuder en privat inkomstförsäkring vilket främst är ett alternativ om du inte har gratis inkomstförsäkring via ett fackförbund. För dig som har inkomstförsäkring via ett fackförbund finns PLUS-tillägget som därmed förbättrar villkoren.  

Krav 

För att kunna teckna inkomstförsäkring hos Accept krävs följande.

Driver du eget företag? Se rubriken ”Accepts inkomstförsäkring för egenföretagare” nedan. 

Ersättningsnivåer och ersättningsdagar 

En styrka med Accepts inkomstförsäkring är att du får ersättning i upp till 300 dagar. Det kan jämföras med de inkomstförsäkringar som fackförbunden har vilka generellt ger ersättning i 100 - 150 dagar. Maximal inkomst som kan försäkras är 85 000 kr.  

Hjälp tillbaka 

Utöver den ekonomiska hjälpen, som ges vid arbetslöshet, innehåller inkomstförsäkringen även hjälp till att komma tillbaka till arbetslivet. Detta via en jobbsökartjänst som erbjuds i samarbete med Auranest. Tjänsten är gratis ett år efter att du blivit arbetslös.  

Accepts inkomstförsäkring för egenföretagare 

Driver du ett eget företag alternativt är VD kan ”Inkomstförsäkring för egenföretagare” väljas. Ersättningsbelopp och ersättningsdagar är samma som om du är anställd (se ovan) men det finns fler krav för att kunna teckna försäkringen. Dessutom är kvalifikationstiden 18 månader istället för 12 månader. 

Tilläggsförsäkring 

Uppsägningsförsäkring – Juridisk hjälp 

Ett tillägg som kan tecknas är Uppsägningsförsäkring. För 60 kr/mån får du hjälp av en jurist om du anser dig blivit felaktigt uppsagd. Med detta tillägg skapas alltså delvis den trygghet som medlemskap i ett fackförbund ger. Försäkringen har 6 månaders kvalifikationstid.  

Plusförsäkring – komplettera försäkring från fackförbund

Har du redan inkomstförsäkring via ett fackförbund men anser att du vill ha bättre villkor? Teckna Plusförsäkringen hos Accept vilket gör att du får ersättning i upp till 300 dagar. Tillägget bygger därmed på den kollektiva inkomstförsäkringen. Utöver dagar så höjer Plusförsäkringen försäkrat inkomstbelopp till 85 000 kr.  

Kvalifikationstid 

Kvalifikationstiden är 12 månader i likhet med andra inkomstförsäkringar. Det betyder att du behöver haft försäkringen i 12 månader, samt jobbat under denna tid, för att sedan kunna få utbetalt pengar från den.  

Om du har inkomstförsäkring hos annat bolag/fackförbund kan du flytta den till Accept. Då kan intjänade kvalifikationsdagarna utnyttjas.  

Karenstiden är lika lång som hos A-kassan. Blir du uppsagd handlar det därmed om sex dagar.

Teckna inkomstförsäkring 

Priset är beroende på anställningsform, eventuellt medlemskap i fackförbund, vilken A-kassa du tillhör och lön. Gå till Accept.se och fyll i uppgifterna för att snabbt se vad försäkringen skulle kosta.Se ditt pris

Vad tycker våra besökare om Accept Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos Accept är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om Accept:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Accept har Trustpilot 3.2 av 5 i betyg hos Trustpilot (2 omdömen)

Mer om Accept

Kontaktuppgifter


Adress: Box 2068
Postort: 174 02 Sundbyberg
Telefon: 08-629 24 90
E-post: [email protected]

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från Accept

Vi känner inte till några andra försäkringar från Accept.