Försäkringarna.se
Akademikerförbundet SSR Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Vi samarbetar inte med Akademikerförbundet SSR.

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-03-14 20:10:05. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

Akademikerförbundet SSR inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Är du medlem i Akademikerförbundet har du automatiskt deras inkomstförsäkring. Tjänar du mer än ca 25 000 kr fyller försäkringen en viktig funktion för att kunna få 80 % av lönen vid arbetslöshet. Lönenivå som är försäkrad är 100 000 kr och ersättning kan ges under 140 dagar. Antalet dagar kan förlängas till 300 med tilläggsförsäkring.  

Krav 

Ersättningsdagar & ersättningsnivåer  

Oavsett om du blir uppsagd eller säger upp dig så kan ersättning betalas ut från inkomstförsäkringen. Däremot är karenstiden olika lång då den är på 45 dagar om vid egenuppsägning och 6 dagar vid uppsägning.

Inkomstförsäkringen kompletterar ersättningen från A-kassan så du får ut 80 % av tidigare lönenivå. Detta upp till en tidigare nivå på 100 000 kr brutto. Totalt går det att få ersättning i 140 dagar.

Karriärcoachning 

Om du får ersättning från inkomstförsäkringen har du även tillgång till karriärcoachning helt gratis. Det kan vara ett sätt att lättare hitta ett nytt jobb eller välja en ny utbildningsväg. Alla medlemmar i Akademikerförbundet har en gratis behovsanalys och betalar sedan för tjänster som yrkescoachning, karriärsamtal och för att få feedback på arbetsansökningar. Men är du arbetslös och får pengar från försäkringen ingår alltså flera av dessa delar för att du lättare ska få jobb igen. Det är något som både du och förbundet tjänar på.

Tilläggsförsäkring 

Med tilläggsförsäkring kan antalet ersättningsdagar förlängas. Detta från 140 till 300 dagar. Det går däremot inte att höja försäkrad lönenivå som därmed alltid är på 100 000 kr.

Kvalifikationstid 

Det finns en stor fördel med att gå med i Akademikernas redan som student. Priset är betydligt lägre och tiden som medlem räknas in i kvalifikationstiden. Du måste nämligen varit medlem i 18 månader innan ersättning kan begäras från försäkringen. Har du bytt fackförbund till Akademikernas kan de dagar du varit medlem i annat fackförbund tillgodoräknas i kvalifikationstiden.

Teckna inkomstförsäkring 

Arbetar du inom en bransch som Akademikerförbundet vänder sig mot kan du bli medlem i fackförbundet. Det gäller även om du studerar, är egenföretagare, doktorand eller arbetssökande. Akademikernas är fackförbundet för dig som jobbar med samhälls- och välfärdsutveckling.

Som medlem ges inkomstförsäkring, rättshjälp, karriärsutveckling, rabatter och flera andra förmåner. Skicka in ansökan och få svar på om du kan bli medlem.

Vad tycker våra besökare om Akademikerförbundet SSR Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos Akademikerförbundet SSR är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om Akademikerförbundet SSR:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om Akademikerförbundet SSR

Kontaktuppgifter


Adress: Mariedalsvägen 4
Postort: 112 96 Stockholm
Telefon: 0771-950 950
E-post: [email protected]

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från Akademikerförbundet SSR

Vi känner inte till några andra försäkringar från Akademikerförbundet SSR.