Försäkringarna.se
DIK Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Vi samarbetar inte med DIK.

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-03-03 12:35:03. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

DIK inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

I likhet med de flesta fackförbund ger DiK en gratis inkomstförsäkring till sina medlemmar. Den kompletterar A-kassan och kan ge 80 % av ersättningsgrundande lön på 100 000 kr. Detta upp till 120 dagar. Med tillägg kan detta förbättras ytterligare.

Krav

För att få ersättning från inkomstförsäkringen krävs:

Ersättningsnivå & Ersättningsdagar

Med inkomstförsäkringen från DiK försäkras en ersättningsgrundande inkomst på 100 000 kr. Därmed kan försäkringen maximalt ersätta 80 % av denna inkomstnivå.

Ersättning betalas som komplement till A-kassan i upp till 120 dagar. Önskas längre ekonomiskt skydd kan tilläggsförsäkringen tecknas.

Tilläggsförsäkringar

Den tilläggsförsäkring som erbjuds ger ytterligare 180 ersättningsdagar. Med tillägget ges därmed totalt 300 ersättningsdagar. Någon höjning av högsta ersättningsbelopp går däremot inte att få via tillägg.

Om tilläggsförsäkringen tecknas ges 80 % av lönen under de första 200 dagarna. Under de kommande 100 dagarna ges ersättning som motsvarar 70 % av ersättningsgrundande lön.

Under den extratid som tilläggsförsäkringen ger ersättning gäller försäkringen för en högsta ersättningsgrundande inkomst på 80 000 kr.

Kvalifikationstid

Efter att du blivit medlem behöver du varit detta i 12 månader innan inkomstförsäkringen kan ge ersättning.

Om du däremot vill byta från annat fackförbund, till DiK, kan eventuell kvalifikationstid på tidigare inkomstförsäkring tas med. Med andra ord behöver inte en ny kvalifikationstid passera efter byte av fackförbund. Var i detta fall noga med att du inte blir oförsäkrad vid bytet. Det krävs alltså att du genomför en omedelbar anslutning från tidigare medlemskap.

Försäkringen följer A-kassan gällande när ersättning ska ges. Det innebär exempelvis att en karenstid på 7 dagar finns.

Teckna inkomstförsäkring

DiK är fackförbundet för alla som jobbar inom kultur, reklam och kommunikation. Bland annat kan medlemmar jobba på reklambyrå, bibliotek, museum, arkiv eller inom turism.

Som medlem ges förmåner i form av exempelvis lönerådgivning, förhandling med arbetsgivaren, karriärservice samt inkomstförsäkringen som nämns ovan.

Ansök om medlemskap på Dik.se

Vad tycker våra besökare om DIK Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos DIK är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om DIK:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om DIK

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort:
Telefon: 08-480 04 000
E-post: [email protected]

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från DIK

Vi känner inte till några andra försäkringar från DIK.