Försäkringarna.se
FTF Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Vi samarbetar inte med FTF.

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-02-26 13:33:06. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

FTF inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Forena är fackförbundet för dig som arbetar på ett försäkringsbolag, hos försäkringsförmedlare eller på en bank som ägs av ett försäkringsbolag. Som medlem får du bland annat en kostnadsfri inkomstförsäkring. Försäkringen gäller lön upp till 60 000 kr och ersättning ges i 120 dagar. Detta kan förbättras med tilläggsförsäkringar.   

Krav 

För att kunna ta del av inkomstförsäkringens fördelar krävs följande:

Ersättningsnivåer & Ersättningsdagar

I det fall som A-kassan betalar ut ersättning vid arbetslöshet kommer ersättning även att ges från FTF inkomstförsäkring. Som mest går det att få ersättning under 120 dagar.  

Under de första 100 dagarna ges ersättning så att du når upp till 80% av tidigare lönenivå. De sista 20 dagarna gäller istället 70% av lönenivån. Som mest försäkras en bruttoinkomst på 60 000 kr.  

Tilläggsförsäkringar 

Önskas inkomstförsäkringens villkor förbättras kan en tilläggsförsäkring tecknas.  

Tid 

Med detta tillägg ges ersättning i maximalt 180 dagar istället för de 120 som ingår i grunden. Kostnaden för detta är 180 kr per månad.  

Inkomst 

Är din månadslön på över 60 000 kr kan tillägget tecknas som därmed försäkrar upp till 100 000 kr. Kostnaden för detta är 82 kr per månad.

Kvalifikationstid 

Kvalifikationstiden på inkomstförsäkringen är 12 månader. Du måste haft försäkringen (varit medlem i Forena) så länge för att få ut ersättning vid arbetslöshet.  

Är du medlem i ett annat fackförbund, som har inkomstförsäkring, kan byte ske till Forena och kvalifikationsdagarna tas med. Har du uppfyllt kvalifikationskravet hos tidigare fackförbund kan du få ersättning utan att först vänta in ny kvalifikationstiden.  

Även tilläggsförsäkringarna har kvalifikationstid på 12 månader.

Teckna inkomstförsäkring

Arbetar då med försäkringar eller på en bank som ägs av ett försäkringsbolag kan Forena vara det mest passande fackförbundet. Genom att bli medlem får du automatiskt deras inkomstförsäkring samt de förmåner som fackförbund generellt ger.

Här kan du bli medlem hos Forena. 

Vad tycker våra besökare om FTF Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos FTF är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om FTF:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om FTF

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort:
Telefon:
E-post:

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från FTF

Vi känner inte till några andra försäkringar från FTF.