Försäkringarna.se
Kommunal Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Vi samarbetar inte med Kommunal.

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-03-14 20:10:05. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

Kommunal inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Kommunal är ett av de största fackförbunden i Sverige med över 500 000 medlemmar vilka jobbar inom kommunala sektorn. Alla medlemmar, som även är medlem i A-kassan, kan få ersättning från inkomstförsäkringen vid arbetslöshet. Försäkringen täcker en bruttolön på 35 000 kr och ger ersättning i 100 dagar.

Krav

För att inkomstförsäkringen från Kommunal ska ge ersättning krävs att följande är uppfyllt.

Ersättningsnivå & Ersättningsdagar

I jämförelse med andra fackförbund ger inkomstförsäkringen från Kommunal betydligt lägre ekonomiskt skydd.

För det första är maxtaket för försäkrad inkomst på 35 000 kr. De flesta förbund har gränsen på minst 50 000 kr. Detta gör att en del av de som jobbar kommunalt inte är fullt försäkrad via sin inkomstförsäkring.

För det andra är antalet ersättningsdagar 100. Här ligger de bland de förbund som erbjuder lägst antal dagar.

Tilläggsförsäkringar

Någon tilläggsförsäkring kan inte tecknas. Det gör att försäkringen alltså inte kan förbättras gällande varken antal ersättningsdagar eller ersättningsnivå.

Har du högre lön än 35 000 kr, eller önskar längre ersättningstid, är alternativet att teckna en kompletterande privat inkomstförsäkring. En försäkring som därmed tar vid där den kollektiva försäkringen inte längre ger ersättning.

Kvalifikationstid

Som på alla inkomstförsäkringar, via fackförbund, är kvalifikationstiden 12 månader. Byter du till Kommunal, från annat fackförbund, kan kvalifikationstiden tillgodoräknas från tidigare medlemskap. För att detta ska gälla krävs att tidigare fackförbund har likvärdig inkomstförsäkring samt att det inte blir något glapp mellan de bägge medlemskapen. Är du osäker på hur bytet ska ske på korrekt sätt rekommenderas kontakt med Kommunal innan bytet sker.

Teckna inkomstförsäkring

Blir du medlem i Kommunal får du automatiskt deras inkomstförsäkring. Utöver denna fördel ingår även bland annat flera rabatter, andra försäkringar samt hjälp med arbetsrättsliga frågor.

Ansök via Kommunal.se

Vad tycker våra besökare om Kommunal Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos Kommunal är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om Kommunal:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om Kommunal

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort: 104 32 Stockholm
Telefon: 0771-950 950
E-post: [email protected]

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från Kommunal

Vi känner inte till några andra försäkringar från Kommunal.