Försäkringarna.se
Ledarna Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Teckna försäkring

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-02-26 13:33:05. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

Ledarna inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

I likhet med flera andra fackförbund så ingår inkomstförsäkring i avgiften hos Ledarna. Medlemmarna får tillägg till A-kassan upp till en tidigare lönenivå på 80 000 kr. Till skillnad mot ett par andra inkomstförsäkringar krävs inte medlemskap i A-kassan. Däremot blir ersättningen då högre mot om man inte är med.

Krav 

För att få ta del av inkomstförsäkringen krävs: 

Har du varit medlem i Ledarna i minst 12 månader kan du begära ersättning från den inkomstförsäkring som ingår i medlemskapet.  

Är du medlem i A-kassan får du högsta ersättningen från inkomstförsäkringen. Är du inte medlem i A-kassan ges fortfarande ersättning men då på lägre nivåer.  

Ersättningsperiod och ersättningsnivåer

I medlemskapet ingår inkomstförsäkring på månadsinkomst på maximalt 80 000 kr och ersättning ges i upp till 150 dagar. För de flesta räcker detta ekonomiska skydd men önskas förbättrade villkor kan tilläggsförsäkring tecknas (se nedan) 

Tilläggsförsäkring

Försäkringen kan förbättras både gällande tid (ersättningsdagar) samt försäkringsgrundande inkomst. Gällande tid kan detta förlängas med 100 dagar. Istället för de 150 dagar som ingår i basskyddet så kan försäkringen ge ersättning i upp till 250 dagar.  

Gällande belopp kan detta höjas till att försäkra en inkomst på upp till 120 000 kr.

Kvalifikationstid

Kvalifikationstiden är 12 månader både för inkomstförsäkringen och tilläggsförsäkringarna. Det betyder att du måste haft försäkringen denna period innan du kan begära ersättning från den.    

Eftersom försäkringen ingår i medlemskapet i Ledarna behöver du alltså varit medlem i 12 månader. Har du däremot varit medlem i annat fackförbund innan, och haft inkomstförsäkring där, kan tiden där tillgodoräknas. Se till att det inte blir glapp mellan de bägge medlemskapen samt kontakta Ledarna och berätta om denna övergång inom 1 månad.

Karenstid

Inkomstförsäkringen kan betalas ut sex dagar efter att du blivit arbetslös. Det är därmed samma karenstid som A-kassan har för sin ersättning.

Teckna försäkring

På Ledarna.se kan ansökan om medlemskap hos fackförbundet skickas in. Inom några dagar kommer de sedan kontakta dig för att hjälpa till med eventuell flytt från annat fackförbund.Se ditt pris

Vad tycker våra besökare om Ledarna Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos Ledarna är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om Ledarna:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om Ledarna

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort:
Telefon:
E-post:

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från Ledarna

Vi känner inte till några andra försäkringar från Ledarna.