Försäkringarna.se
Livs Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Vi samarbetar inte med Livs.

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-02-26 13:33:05. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

Livs inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Jobbar du inom livsmedelsindustrin är du kanske medlem i fackförbundet Livs och därmed automatiskt får det ekonomiska skydd som deras inkomstförsäkring ger. Försäkringen ingår i medlemsavgiften och har ingen övre gräns för ersättningsbelopp.

Krav

Följande krav anges på fackförbundets hemsida för att kunna få ersättning från försäkringen.

För att få ersättning krävs att du varit medlem i 12 månader.

Ersättningsnivåer & Ersättningsdagar

Om du blir arbetslös kommer A-kassan ge ersättning som motsvarar 80 % av tidigare lön. Men detta enbart på en bruttolön på ca 25 000 kr. Har du högre lön kommer inkomstförsäkringen ge kompletterande ersättning så du når nivån på 80 %.  

Vid uppsägning gäller sex dagars karenstid varpå sedan ersättning kan utgå i 200 dagar. Någon sänkning av ersättningsbelopp sker inte under denna tid.  

Någon övre gräns finns inte gällande försäkrad inkomst. Oavsett vilken lönenivå du haft kommer försäkringen komplettera A-kassan så att du får 80 % av tidigare inkomst. Att det inte finns någon övre inkomstgräns är en fördel då det hos flera fackförbund krävs tilläggsförsäkringar för de högre inkomstnivåerna.

Tilläggsförsäkring 

Någon tilläggsförsäkring kan inte tecknas. Det går därmed inte att få ersättning längre än i 200 dagar. Höjning av försäkrat belopp behövs inte då försäkringen är utan övre gräns.

Kvalifikationstid 

Innan du kan få ersättning måste du varit medlem i Livs i minst 12 månader. Kom ihåg att även medlemskap krävs i A-kassa för att inkomstförsäkringen ska ge ersättning.  

Om du bytt till Livs från något annat fackförbund kan oftast de dagar du varit medlem där räknas med i denna kvalifikationstid. Det krävs i så fall att du hade inkomstförsäkring via dem samt att du inte varit utan medlemskap under bytestiden.

Teckna inkomstförsäkring 

På hemsidan finns medlemsansökan att ladda hem. Det går även att ringa till Livs vid frågor kring medlemskapet.

Vad tycker våra besökare om Livs Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos Livs är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om Livs:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om Livs

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort:
Telefon:
E-post:

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från Livs

Vi känner inte till några andra försäkringar från Livs.