Försäkringarna.se
Naturvetarna Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Vi samarbetar inte med Naturvetarna.

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-02-26 13:33:06. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

Naturvetarna inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Är du medlem i fackförbundet Naturvetarna får du automatiskt det ekonomiska skydd som dess inkomstförsäkring ger. Försäkringen kompletterar A-kassan så att du får 80 % av a-kassegrundad inkomst. Försäkringen täcker en bruttolön på upp till 100 000 kr och ersätter i 150 dagar.

Krav

För att kunna få ersättning krävs att du varit medlem de senaste 12 månaderna.

Ersättningsnivåer & Ersättningsdagar 

Naturvetarnas inkomstförsäkring försäkrar en bruttolön på 100 000 kr. Det betyder att ersättning ges, som komplement till A-kassan, till en nivå av 80 % av tidigare inkomst. Försäkringen har 150 ersättningsdagar och följer reglerna kring ersättning som A-kassan har. Det betyder att om A-kassan beviljar ersättning kommer generellt även inkomstförsäkring betalas.

Tilläggsförsäkringar

Det finns två tilläggsförsäkringar som därmed förbättrar villkoren. Dessa innebär vardera en kostnad medan grundförsäkringen är gratis då den ingår i förbundsmedlemskapet.

Tid 

Med tillägget ”Tid” ges ytterligare 180 ersättningsdagar. Därmed ges totalt 320 ersättningsdagar. För att få teckna detta tillägg krävs att du maximalt är 60 år. Den gäller till månade du fyller 65. Kostnaden beror på inkomst.

Lön 

Med tillägget ”Lön” ges möjlighet att höja den försäkrade lönenivån med 60 000 kr. Det innebär att högsta försäkringsnivån blir 160 000 kr.

Kvalifikationstid

Kvalifikationstiden är, som hos i stort sett alla inkomstförsäkringar, 12 månader. Du ska därmed varit medlem denna tid för att kunna få ersättningen. Överhoppningsbar tid är sjukdom, föräldraledighet och studier. Generellt gäller aktivitet som klassas som överhoppningsbar av A-kassan även detta för inkomstförsäkringen.

Vid tidigare medlemskap i annan inkomstförsäkring kan oftast denna tid tillgodoräknas för kvalifikationstiden hos Naturvetarna. Det förutsätter däremot att övergången sker utan att en tid skapas utan medlemskap.

Teckna inkomstförsäkring 

För att ta del av Naturvetarnas inkomstförsäkring krävs medlemskap i detta fackförbund. Det går att vara medlem både som arbetssökande, studerande, egenföretagare, anställd och doktorand. Som yrkesverksam kostar det 90 – 240 kr per månad.

Fackförbundet Naturvetarna passar dig som är akademiker inom naturvetenskap.

Ansökan sker via hemsidan.

Vad tycker våra besökare om Naturvetarna Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos Naturvetarna är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om Naturvetarna:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om Naturvetarna

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort:
Telefon:
E-post:

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från Naturvetarna

Vi känner inte till några andra försäkringar från Naturvetarna.