Försäkringarna.se
SRAT Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Vi samarbetar inte med SRAT.

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-02-26 13:33:06. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

SRAT inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Som medlem i SRAT får man flera försäkringar. Det är Loss of licens (för flygtekniker), Sjukkapitalförsäkring samt inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen betalas ut i maximalt 150 dagar och försäkrar lön på maximalt 100 000 kr. Däremot kan bägge dessa punkter förbättras med tilläggsförsäkringar.  

Krav

Alla medlemmar omfattas av försäkringen. För att ta del av ersättning krävs däremot att du varit:

Ersättningsnivå & Ersättningsdagar

Inkomstförsäkringen från SRAT kompletterar utbetalningen från A-kassan så att totalt 80 % av lönenivån betalas ut vid arbetslöshet. Högsta lön som försäkringen gäller för är 100 000 kr.

Utbetalning från försäkringen kan ske i 150 dagar. Om ett förbättrat ekonomiskt skydd önskas kan tilläggsförsäkringar tecknas (se nästa punkt) 

Tilläggsförsäkringar

Önskar man förbättra inkomstförsäkringen kan detta ske med två olika tilläggsförsäkringar. Till skillnad mot grundförsäkringen kostar dessa en fast summa per månad.

Tid

Med denna tilläggsförsäkring ges ytterligare 180 dagar. Med tillägget ges alltså ersättning i totalt 320 dagar. Dag 1 - 200 betalas ett belopp ut som gör att 80 % av lönenivån nås. Från och med dag 201 gäller istället ett belopp som gör att 70 % av lönenivån nås.

Tilläggsförsäkringen kan tecknas senast under det år som du blir 60 år.

Lön

Då grundförsäkringen täcker en bruttolön på 100 000 kr räcker den för de allra flesta. Har du däremot högre lön bör denna tilläggsförsäkring tecknas. Därmed kan en höjning ske med upp till 60 000 kr. Totalt kan alltså försäkringen täcka en bruttolön på 160 000 kr. Som mest kan denna extra nivå betalas ut i 150 dagar.

I likhet med det andra tilläggsförsäkringen kan den senast tecknas det år du fyller 60 år. För kvalifikationstid – se nedan.

Kvalifikationstid

Kvalifikationstiden på grundförsäkringen är 12 månader. Är du idag medlem i ett annat fackförbund, som har inkomstförsäkring, kan du generellt utnyttja intjänade kvalifikationsdagar efter bytet till SRAT. Det är då viktigt att någon lucka inte sker mellan de två olika medlemskapen.  

Kvalifikationstiden på tilläggsförsäkringarna är 18 månader. Det krävs även att du jobbat under minst 12 månader under denna tid.

Teckna inkomstförsäkring

Då inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet behöver inte någon specifik ansökan ske för just försäkringen. Så fort du blir medlem omfattas du av försäkringen. Kom däremot ihåg att du inte kan få ersättning förrän du varit medlem i 12 månader (Se kvalifikationstid ovan).

SRAT är fackförbundet för dig som är ”akademiker i samhällsbärande profession”. De flesta arbetar på företag inom hälsa, kommunikation och förvaltning.

Här kan du ansöka om att bli medlem

Vad tycker våra besökare om SRAT Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos SRAT är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om SRAT:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om SRAT

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort:
Telefon:
E-post:

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från SRAT

Vi känner inte till några andra försäkringar från SRAT.