Försäkringarna.se
ST Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Vi samarbetar inte med ST.

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-02-26 13:33:06. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

ST inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Arbetar du på uppdrag av staten är du troligtvis med i fackförbundet ST. Via detta medlemskap omfattas du av en inkomstförsäkring som försäkrar en inkomst på upp till 80 000 kr och kan ge ersättning i 150 dagar.

Krav

Som medlem får du automatiskt inkomstförsäkringen. För att du sedan ska kunna få ersättning från den krävs det att du:

Har du varit medlem hos annat fackförbund innan kan kortare medlemskap godkännas. Se ”Kvalifikationstid” nedan.

Ersättningsnivåer & Ersättningsdagar

Den inkomstförsäkring som ingår medlemskapet försäkrar en bruttoinkomst på 80 000 kr. Ersättning utgår från första dagen som A-kassan betalar ut ersättning och sedan i 150 dagar.

Tilläggsförsäkringar

Genom att teckna deras tilläggsförsäkring fördubblas antalet ersättningsdagar. Istället för att kunna få ersättning i 150 dagar kan detta ges i upp till 300 dagar.

De första 200 dagarna kompletteras ersättningen från A-kassan så att totalt ersättningsbelopp når 80 % av din inkomst. Resterande ersättningsdagar är denna nivå istället på 70 %.

Det går inte att teckna tillägg som höjer försäkrad inkomstnivå.

Omställningsavtalet 

Många fackförbund har förhandlat fram mycket fördelaktiga villkor för de som jobbar inom den statliga sektorn. Genom ett omställningsavtal får många av fackens medlemmar 80% av sin lön i upp till 300 dagar. De som omfattas av ett omställningsavtal behöver alltså inte teckna tilläggsförsäkringen för att få ersättning i 300 dagar.

Omfattas du inte av detta avtal behövs tillägget om du önskar längre ersättningsperioden än vad som ingår i grunden. Omställningsavtalet gäller exempelvis inte de som jobbar på Posten eller inom Spårtrafiken.

Kvalifikationstid

I likhet med andra inkomstförsäkringar är kvalifikationstiden 12 månader. Det är därmed den tidsperiod som du måste varit medlem hos ST innan försäkringen kan utnyttjas.

Teckna inkomstförsäkring

Genom att gå med i fackförbundet ST kommer du att omfattas av deras inkomstförsäkring. Medlemskap passar för dig som jobbar på en statlig myndighet, bolag som har uppdrag från staten eller universitet/högskolor.

Läs mer om medlemskapet och skicka in ansökan via hemsidan.

Vad tycker våra besökare om ST Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos ST är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om ST:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om ST

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort:
Telefon:
E-post:

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från ST

Vi känner inte till några andra försäkringar från ST.