Försäkringarna.se
Sveriges Arbetsterapeuter Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Vi samarbetar inte med Sveriges Arbetsterapeuter.

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-02-26 13:33:06. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

Sveriges Arbetsterapeuter inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Arbetar du som arbetsterapeut är chansen stor att du är medlem i fackförbundet Sveriges Arbetsterapeuter vilket innebär att du omfattas av deras inkomstförsäkring. En försäkring som är gratis och alltså ingår i månadsavgiften till förbundet.

Med inkomstförsäkring ges kompletterande ersättning till A-kassan så 80% av tidigare lönenivå nås. Detta upp till en tidigare lön på 50 000 kr.

Krav

Ersättningsnivåer & Ersättningsdagar

Genom att vara medlem i Arbetsterapeuterna omfattas du av inkomstförsäkringen. Tjänar du minst 25 000 kr brutto kommer försäkringen att ge ersättning vid arbetslöshet. Ersättningen gäller upp till en tidigare lön på 50 000 kr och ersättning går att få i 120 dagar.

Tilläggsförsäkringar

Den gratis inkomstförsäkring som ingår gäller i 120 dagar och upp till 50 000 kr. Önskas bättre villkor tecknas tilläggsförsäkringen.

Med tilläggsförsäkring förlängs ersättningsdagarna med 180 dagar. Därmed ges ersättning i upp till 300 dagar.

Under de 200 första arbetslösa dagarna kompletterar inkomstförsäkringen utbetalningen från A-kassan så du totalt får 80% av lönen. De nästkommande 100 dagarna ges komplettering så du når upp till 70 % av lönen.

Kvalifikationstid

Det krävs att du haft inkomstförsäkringen i 12 månader innan du blir arbetslös för att ersättning ska kunna ges från försäkringen. Det är denna tid som heter kvalifikationstid.

Har du däremot haft en inkomstförsäkring, exempelvis hos annat fackförbund, kan intjänad kvalifikationstid flyttas till detta fackförbund.

Vid studier kan tiden räknas som ”överhoppningsbar”. Det krävs i så fall att Akademikernas A-kassa även anser att studietiden ska räknas som detta. Det innebär därmed att tiden inte räknas som paus från inkomstförsäkringen.

Kvalifikationstiden för tilläggsförsäkringen är 18 månader.

Teckna inkomstförsäkring

Sveriges Arbetsterapeuter är fackförbundet för dig som jobbar som arbetsterapeut. Som medlem ges bland annat rådgivning, lönestatistik, kurser, juridisk hjälp och just inkomstförsäkring.

Ansökan om medlemskap sker enklast via deras hemsida.

Vad tycker våra besökare om Sveriges Arbetsterapeuter Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos Sveriges Arbetsterapeuter är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om Sveriges Arbetsterapeuter:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om Sveriges Arbetsterapeuter

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort:
Telefon:
E-post:

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från Sveriges Arbetsterapeuter

Vi känner inte till några andra försäkringar från Sveriges Arbetsterapeuter.