Försäkringarna.se
Sveriges Arkitekter Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Vi samarbetar inte med Sveriges Arkitekter.

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-02-26 13:33:06. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

Sveriges Arkitekter inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Är du medlem i Sveriges Arkitekter, samt Akademikernas A-kassa, kan du ha rätt till ersättning från den inkomstförsäkring som ingår i medlemskapet. En försäkring som ger ett komplement till A-kassans ersättning. Med inkomstförsäkringen ges totalt 80 % av lönen på upp till en lön på 100 000 kr. Ersättning ges i maximalt 120 dagar.

Krav

Kraven för att kunna få ersättning är:

Ersättningsnivå & Ersättningsdagar

Med den inkomstförsäkring som ingår i förbundsmedlemskapet försäkras lönenivå på 100 000 kr. Vid arbetslöshet kan ersättning betalas ut i 120 dagar.  

Både försäkrad lönenivå samt antalet ersättningsdagar kan förbättras via två olika tilläggsförsäkringar (se nedan).

Tilläggsförsäkringar

Tid

I grunden ingår 120 ersättningsdagar men genom att teckna detta tillägg ges ytterligare 180 dagar. Detta tillägg har ingen karenstid utan börjar ge ersättning dag 121 efter arbetslöshet. Detta förutsatt att man uppfyller de krav som krävs för att få ersättning från A-kassan.

Under dessa 180 tilläggsdagar gäller försäkringen för ersättningsgrundande belopp på 80 000 kr. Detta även om tillägget ”Lön” (se nedan) tecknats.  

De första 200 dagarna som ersättning ges kommer det totala beloppet uppgå till 80 % av ersättningsgrundad inkomst. Därefter sänks gränsen till 70%.

Lön

I grunden ingår en försäkringsnivå på 100 000 kr men genom detta tillägg ges möjlighet till ytterligare 60 000 kr. Totalt kan alltså en lönenivå på 160 000 kr försäkras. Detta extra tillägg kan bara ge ersättning under de dagar som grundförsäkringen ger ersättning. Med andra ord 120 ersättningsdagar.

Bägge dessa tillägg kan tecknas fram till och med det år som du fyller 60.

Kvalifikationstid 

Med kvalifikationstid på 12 månader menas att du måste omfattats av försäkringen under denna period för att du ska kunna få ersättning.  

Studietiden kan räknas med inom kvalifikationstiden. Men det krävs att du gått över från studentmedlem till aktiv medlem innan du blivit arbetslös för att kunna få ersättning.

Har du varit passiv medlem kan denna tid inte räknas in. Du måste i detta fall först bli aktiv medlem och sedan vänta in de 12 månader som därmed är kvalifikationstiden.

Vid tidigare medlemskap i annat förbund kan generellt intjänad kvalifikationstid tas med till medlemskapet hos Sveriges Arkitekter. Har du uppfyllt tiden med tidigare inkomstförsäkring behöver alltså inte ny kvalifikationstid påbörjas vid flytt. Men se då till att det inte blir något glapp mellan de två medlemskapen.

Kvalifikationstiden på tilläggsförsäkringarna är 18 månader. Dessa kvalifikationstider är separata och alltså inte knutna till varandra.

Teckna inkomstförsäkring

Som medlem i Sveriges Arkitekter ingår bland annat företagsrådgivning, rabatter och utbildningsmöjligheter. Detta utöver inkomstförsäkringen.

Ansök om medlemskap på hemsidan

Vad tycker våra besökare om Sveriges Arkitekter Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos Sveriges Arkitekter är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om Sveriges Arkitekter:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om Sveriges Arkitekter

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort:
Telefon:
E-post:

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från Sveriges Arkitekter

Vi känner inte till några andra försäkringar från Sveriges Arkitekter.