Försäkringarna.se
TJ Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Vi samarbetar inte med TJ.

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-02-26 13:33:06. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

TJ inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Som medlem i SACO-förbundet Trafik & Järnväg har du automatiskt en inkomstförsäkring. Den ger tillägg till A-kassans ersättning i upp till 150 dagar. Försäkringen täcker en inkomst på 100 000 kr. Både antal dagar och ersättningsbelopp kan förbättras via tillägg.

Krav

Ett medlemskap i Trafik & Järnväg innebär automatiskt att du omfattas av försäkringen. Blir du arbetslös krävs det att detta ska vara uppfyllt för att ersättning ska gå att få.

Ersättningsnivå & Ersättningsdagar

Inkomstförsäkringen har en högsta försäkringsnivå på 100 000 kr. Det betyder att försäkringen maximalt betalar ut ersättning så att du totalt får 80 000 kr (80% av 100 000 kr) vid arbetslöshet.

Ersättning kan ges från försäkringen i upp till 150 dagar. Har du däremot högre lön än 100 000 kr eller vill få en längre ersättningstid kan tillägg tecknas som förbättrar dessa punkter.

Tilläggsförsäkringar

Tid

Önskar fler ersättningsdagar än de 150 som ingår i försäkringen tecknas tillägget ”Tid”. Då ges ytterligare 180 dagar. Totalt ges alltså en ekonomisk trygghet i 320 dagar.

Under dessa 180 dagar finns däremot ett tak på ersättningsgrundande inkomst på 80 000 kr. Även om tillägget ”Lön” tecknas kan alltså inte mer än 80% av 80 000 kr ersättas under denna tilläggstid.

Lön

Då grundförsäkringen ger ersättning på 80 % av 100 000 kr behöver de flesta inte något tillägg som höjer denna nivå. Önskas högre ersättningsnivå kan däremot tillägget ”Lön” tecknas som höjer nivån med upp till 60 000 kr. Med tillägget kan alltså som mest en lön på 160 000 kr försäkras. Detta tillägg kan enbart höja ersättningen under de dagar som grundförsäkringen ger ersättning (150 dagar). Den påverkas därmed inte av tillägget ”Tid”.

Tilläggsförsäkringarna kan senast tecknas det år du fyller 60 år

Kvalifikationstid

Det är 12 månaders kvalifikationstid. Om du idag är medlem i annat fackförbund och vill byta till Trafik & Järnväg kan intjänad kvalifikationstid tas med vid flytten. För att det ska vara möjligt krävs att den inkomstförsäkring som du har idag är på motsvarande nivå samt att det inte uppstår någon tid i bytet där du är oförsäkrad. Vid byte från annat fackförbund finns fördel att först kontakta Trafik & Järnväg för att säkerställa sig om att något glapp inte uppstår. Kvalifikationstiden för tilläggsförsäkringarna är 18 månader.

Försäkringen tillämpar samma regler som A-kassan gällande karenstid.

Teckna inkomstförsäkring

Ett medlemskap kostar 240kr/månaden. Inkomstförsäkringen är då en av de förmåner som ingår. Kom ihåg att du även måste vara medlem i AEA för att kunna få ersättning vid arbetslöshet.

Ansök om medlemskap på hemsidan

Vad tycker våra besökare om TJ Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos TJ är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om TJ:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om TJ

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort:
Telefon:
E-post:

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från TJ

Vi känner inte till några andra försäkringar från TJ.