Försäkringarna.se
Transport Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Vi samarbetar inte med Transport.

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-02-26 13:33:06. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

Transport inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Då ersättning från A-kassan bara täcker en ersättningsgrundande inkomst på 25 025 kr behöver väldigt många inom transportbranschen en inkomstförsäkring. Med medlemskap i Transportarbetarförbundet ges en gratis försäkring, utan ersättningstak, som kan ersätta i upp till 100 dagar.

Krav

För att kunna få utbetalning från inkomstförsäkringen krävs att du:

Ersättningsnivå & Ersättningsdagar

Gällande ersättningsnivå har Transport en mycket fördelaktig inkomstförsäkring. Detta eftersom det inte finns något tak för hur hög lön som försäkras. Oavsett lönenivå ser försäkringen till att 80 % av lönen betalas ut i ersättning.

Gällande ersättningsdagar ligger de bland de sämre fackförbunden. Detta med 100 ersättningsdagar men detta kan förbättras med tilläggsförsäkring.

Tilläggsförsäkringar

Genom att teckna tilläggsförsäkringen förbättras inkomstförsäkringen med ytterligare 200 ersättningsdagar. Därmed ges det ekonomiska skyddet i 300 dagar istället för 100 som ingår i grundförsäkringen. Hur mycket det kostar att teckna tillägget beror på inkomstnivå. Exempelvis kostar det 79 kr/mån om du har en månadslön på 30 001 kr - 36 000 kr.

Under de 200 första dagarna ersätts lönen med 80 %. De sista 100 dagarna är nivån istället på 70%.

Kvalifikationstid

Som alla inkomstförsäkringar, via fackförbund, har även denna försäkringen en kvalifikationstid på 12 månader. Har du däremot haft en liknande inkomstförsäkring innan medlemskapet i Transport kan tiden där räknas som kvalifikationstid. Det krävs då att tidigare medlemskap varit i 12 månader. Även tilläggsförsäkringen har 12 månaders kvalifikationstid.

Försäkringen har även karenstid och följer därmed A-kassans regler kring utbetalning av ersättning. De dagar som A-kassan ger ersättning kommer därmed inkomstförsäkringen att göra detta. Det förutsatt att villkoren för inkomstförsäkringen är uppfyllda.

Teckna inkomstförsäkring

Som medlem i Transport omfattas du automatiskt av inkomstförsäkringen. Det är därmed en av de många fördelarna med ett medlemskap.  

Fackförbundet vänder sig till dig som jobbar inom transport, renhållning samt bevakning.

Ansök om medlemskap.

Vad tycker våra besökare om Transport Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos Transport är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om Transport:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om Transport

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort:
Telefon:
E-post:

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från Transport

Vi känner inte till några andra försäkringar från Transport.