Försäkringarna.se
Unionen Inkomstförsäkring
Omfattning:
Villkor:
Slutbetyg:

Teckna försäkring

Informationen om försäkringen hämtas automatiskt från försäkringsbolagets hemsida. Senaste uppdateringen gjordes 2019-10-22 07:50:13. Om villkoren avviker från de villkor som försäkringsbolaget presenterar är det försäkringbolagets villkor som gäller.

Unionen inkomstförsäkring

Omfattning

0.0/5

Villkor

0.0/5

Pris och försäkringsbelopp

0.0/5

Fördelar

Unionens inkomstförsäkring ingår gratis för dig som är medlem i detta fackförbund. Det är därmed en av de stora fördelarna med att vara med i Unionen. Du får ersättning i upp till 150 dagar – men kan även teckna tillägg som ger ytterligare 50 ersättningsdagar.  

Krav

För att ta del av Unionens inkomstförsäkring krävs att du:

Ersättningsperiod och ersättningsnivå

Med inkomstförsäkringen ges kompletterade ersättning till A-kassan så att du får 80% av din tidigare lön, Detta upp till en lönenivå på 60 000 kr. Ersättningen ges i upp till 150 dagar och gäller oavsett om du blir uppsagd eller säger upp dig.

Tilläggsförsäkring

Har du en högre lön än 60 000 kr eller vill kunna få ersättning längre än 7 månader kan en tilläggsförsäkring tecknas. Med tillägget ges ersättning i 50 extra dagar. Här kan man välja en inkomstgrundande lön på upp till 150 000 kr.

Kvalifikationstid

Du måste haft inkomstförsäkringen (medlemskap i Unionen) minst 12 månader för att kunna få ersättning. Samma kvalifikationstid är det för tilläggsförsäkringen. Det är däremot separata kvalifikationstider mellan grundskyddet och tillägget.

Karenstid

Unionen har samma karenstid som A-kassan tillämpar. Det betyder att du inte kan få ersättning från första dagen du är arbetslös utan först måste vänta ut karenstiden. Karenstiden kan variera beroende på du blivit uppsagd eller sagt upp dig själv. Vid uppsägning är det sex dagar.

Teckna inkomstförsäkring

Eftersom inkomstförsäkringen ingår i fackavgiften ansöker du om medlemskap i Unionen och får därmed denna försäkring på köpet.

Skicka in en ansökan via deras medlemssida och få svar inom någon dag om du är berättigad till att bli medlem.Se ditt pris

Vad tycker våra besökare om Unionen Inkomstförsäkring?


Alla omdömen

Här finns inga kundomdömen ännu. Är du kund hos Unionen är vi tacksamma om du delar med dig av dina åsikter!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
Din e-mail:
(Visas inte offentligt)
Skriv en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta vad du tycker om Unionen:

Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du att vi sparar de uppgifter du har uppgivit i formuläret. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera omdömen som vi av något skäl finner olämpliga.

Mer om Unionen

Kontaktuppgifter


Adress:
Postort: 105 32 Stockholm
Telefon: 0771-272 800
E-post: [email protected]

Öppettider


Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Andra försäkringar från Unionen